Отделенията са препълнени, разкриват се нови, пациентите са изплашени  - такава

...
Отделенията са препълнени, разкриват се нови, пациентите са изплашени  - такава
Коментари Харесай

В препълнените болници ковид-пациенти се настаняват в столовата

Отделенията са претъпкани, разкриват се нови, пациентите са изплашени  - такава е обстановката сега в много лечебни заведения в България. Положението доста наподобява на към този момент видяните събития през есента. Има даже случай на пациенти с COVID-19, настанени в столовата.

„ Отделенията са цялостни. Болните са уплашени – желаят болница. Докарваме ги, редим ги по коридорите. Места няма, чакат да изпишат едни – да дойдат други. Повечето от тях са уплашени “, описа чиновник на Спешното поделение на болничното заведение в Ловеч пред БНР. 

В Сливен пък пулмологичното поделение бе преобразувано в звено за лекуване на ковид. Причината е привършване на потенциала на леглата в останалите звена. " Към момента в болничното заведение се лекуват 130 души. Само от 19 до 21 март общият брой на признатите с ковид е 46 ", оповестиха от   МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “

Тежко е ситуацията и в Благоевград. " Вътрешното поделение е цялостно ", съобщи завеждащият му доктор доктор Румен Кондев. Вчера се е наложило да бъдат настанени двама души и в столовата. Днес, след изписване на излекувани пациенти, двамата са преместени в стаи. Но още веднъж се е наложило новопостъпила жена да бъде настанена в столовата.

Д-р Кондев сподели още, че е цялостно и отделението „ Уши, нос и гърло “, което е едно от преобразуваните в ковид-отделения. Почти цялостни са преобразуваните за тази цел отделения по неврология, кардиология, хирургия и ортопедия. Според Кондев няма фрапираща разлика в положението на пациентите по отношение на есента. Но пък и той счита, че сегашните са по-уплашени. При предходната вълна повече от болните с пневмонии са се лекували у дома, а сега множеството искали да бъдат признати в болничното заведение.

Увеличават се настанените пациенти и в Ямболска област. В държавната болница сега се лекуват 79 души, 8 от тях са в интензивното поделение. В частното заведение " Йоан Рилски " всички 44 разкрити легла  са заети.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР